top of page

Salau

Gerdar

Us proposem excursions en un entorn natural privilegiat, autèntic i salvatge. Expliquem l'entorn sense oblidar les activitats humanes sovint interessants i, en alguns casos, punyents i dramàtiques.

Excursions a l'entorn de la Borda Pina​

El Gerdar i la Mata de València és el bosc més gran d'avets de la península. Situat entre el Parc Nacional de Aigüestortes i el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

​​​​​​Port de Salau ha estat un dels passos més freqüentats entre el Pallars i l'Arieja. Rep el nom de Camí de l'Exili per ser la ruta on la població escapava de l'exercit franquista.​​

El Circ de Comamala és el naixement del Comamala que passa arran de Borda Pina. El seu recorregut i l'inesgotable cabal li donen un caracter misteriós,  salvatge i hermós. 

El Camí de Clavera  és una de les excursions més boniques i amb una poderosa historia plena de tragèdies, sentiments i heroïcitats. També s'anomena Ruta de la Llibertat.

Comamala

Clavera

Gerber

​L'estany del Gerber és un tipic estany natural d'alta muntanya. La seva situació i la flora de l'ent​orn donen a aquest estany una bucólica imatge de tranquilitat i bellesa.

Lo Salt

Montgós

Cerbi

Ruta de Cerbi és situa a la Vall del Nyri, paral·lela a la Vall del Comamala, i es una excursió llarga i molt completa, amb estanys, barrancs, boscos i muntanya.

Lo Salt (alguns en diuen la Gorja de Pubillet) és un bonic indret de la Noguera Pallaresa. La força de les aigües en el congost contrasta amb el seu amansament a la gorja.​

El camí de Montgós és un itinerari circular amb origen i destinació de la borda de Perosa. Transcorre al voltant de la Noguera Pallaresa i en mig de boscos d'avets i pi roig.​

logo_borda_pina
bottom of page